Matiricie Yolculukları

Ankara Yolculuğu 1

Herkese ilk bloğumdan merhaba!

Umarım siz değerli okurum için her şey yolundadır. Bu yazıda bir takımın doğuş hikayesinden bahsedeceğim. İşte karşınızda Matiricie takımı!

Teknofest insansız su altı araçları kategorisinde 10. olan bir takım. Şimdilerde Amerika’daki Robosub yarışmasına hazırlanıyor.

Bizler Edirne Deneyap Atölyelerinde eğitim alan 5 öğrenciyiz.
2019 yılında eğitime başlayan Edirne Deneyap atölyesinde 2020 şubat ayında
tatlı bir heyecan başladı. Ankara’da yapılacak olan ODTÜ Robot Günleri’ne
katılım kararı alınmıştı. 20 kişi olan sınıfımız beşer kişilik rastgele
takımlara ayrılmıştı. Ve ardından ilk robot yapma girişimlerimiz…

Atölyemiz açılalı sadece birkaç ay olmuştu. O zamanlar
sadece birkaçımızın haberdar olduğu arduino ile ilk yolculuğumuz başlamış oldu.
Günlerce arduino ile cebelleştik. Kütüphaneleri ve sensörleri öğrendik. Ah
özellikle çizgi izleyen sensörlerini… 

İtiraf etmeliyim yapamadık robotu. İlerlemedi. Çok fazla toyduk. Her şeyden yeni haberimiz oluyordu. İnternette araştırma yapmasını forum okumasını dahi bilmiyorduk. Ama bu yarışma bize neyi bilmediğimizi öğrettiği için çok kıymetli.

Ankara’ya giderken uçak ile gitmiştik. Bir çoğumuzun ilk uçak deneyimiydi. Mesela benim. Mert hocam “Esra yutkun ara sıra.” demesiyle benim duyma yetimin geri gelmesi ve çok bilmiş kuzenimin olayı bilimsel olarak açıklayışı…

Ankara’ya ulaştığımızda Gençlik merkezimizin bizler için hazırladığı bir konaklama merkezinde kaldık. Harika bir yerdi doğrusu. Çok güzel anılarım oldu orada. Arkadaşlarımla güldüğüm eğlendiğim harika anılar. Odamızda lehim yapmıştık. Ve hepimiz son gece robot için uğraşırken uyuyakalmıştık. Benimle fotoğraf çekilmişlerdi bir de! Ah canım arkadaşlarım! 

Yarışma alanına girerken başaramadığımız için ağlıyordum. Çok kötü hissetmiştim kendimi. Şimdi anlıyorum ki eğer o gün orada ağlarken pes etseymişim şimdi burada bu satırları yazamayacaktım ve bu site hiç kurulmuş olmayacaktı. İşte pes etmemek için bir neden daha. Her gecenin ardından bir güneş doğar 😊

Ha bu arada bu yarışmada biz takım üyeleri farklı takımlardaydık. ODTÜ Robot Günleri’nde tanıştığımız kişiler bizdeki ışığı görmüş olacak ki Teknofest’e katılmamızı tavsiye ettiler. Ve böylelikle Matiricie takımı kurulmuş oldu.

 

İşte biz böyle bir araya geldik. Ankara’da kafası en çok uyuşan insanlar olarak toplandık ve “Merhaba arakadaşlar ben Matiricie!” (Bu arada ismimiz metirisi şeklinde okunuyor.)

Ankara Yolculuğu 2

Geçtiğimiz günlerde yine Ankara’daydık ve yine aynı sebeple ODTÜ Robot günleri.

 

Hani demiştim ya yarışma alanına ulaştığımızda ağlıyordum diye işte bu sefer bize özel açılan standın başında duruyordum. Bir yandan geliştirdiğimiz su altı robotunu sergilerlerken diğer yandan konuklarımıza tanıtım sunumu yapıyorduk. Ve Teknofest’te 10.olarak Amerika’da yapılacak olan yarışmadan kabul almış bir takım olarak. İşte gelişim diye ben buna derim!

Sponsorlarımızla görüştüğümüz, haber ajanslarına röportaj verdiğimiz bir Ankara macerasını daha tamamladık. Daha çok Ankara Amerika hikayelerimiz olacak ve ben her birini burada yazıyor olacağım.

Bizi her koşulda destekleyen mentörlerimize ve bize inandıkları için sponsorlarımıza çok teşekkürler.

 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!!